ELISAVA, nou web

L’ELISAVA és una escola universitària de disseny i enginyeria de la ciutat de Barcelona. És un dels centres referents en el seu àmbit d’especialització a nivell internacional i engloba tant estudis universitaris com postuniversitaris o d’especialització en l’àmbit del disseny. Ara fa un temps, Ymbra va rebre l’encàrrec de renovar el seu web (també desenvolupat per nosaltres l’any 2012) i preparar-lo per a resoldre algunes de les mancances que tenien en l’antic sistema:

  • Adaptació del web a la nova imatge de l’escola
  • Web responsiu per a facilitar la lectura des dels nous canals de consum
  • Revisió de la fitxa d’estudi i d’altres seccions per a adaptar-se a les noves necessitats comunicatives
Elisava Website

Per a solucionar aquesta necessitat, i aprofitant que l’ELISAVA ja coneix el Drupal del seu anterior web i de la borsa de treball desenvolupada per Ymbra el 2014 per a ELISAVA Alumni, es va desenvolupar la nova web usant la mateixa versió del gestor de continguts tot i afegint les millores requerides per l’escola.

Una de les característiques principals del projecte és l’adaptació del web als diversos dispositius i resolucions. S’han usat de base cinc punts de ruptura o breakpoints (normalment s’usen tres) per tal de poder proporcionar els continguts adaptats a qualsevol mida de pantalla.

Al mateix temps s’ha treballat en base a components per reaprofitar tots els elements i carregar menys codi a cada pàgina. Es va crear una guia d’estils que es va fer servir durant el desenvolupament del projecte. Això va permetre seguir estàndards de codi i metodologies com BEM o SMACSS i construir la major part de les interaccions sobre les mateixes biblioteques JavaScript. Gràcies al desenvolupament personalitzat de certs elements i l’ús intensiu del mòdul Panels, bona part dels components que s’utilitzen a diferents pàgines són els mateixos.

Un altre dels punts, i un dels més importants, era que no es volia perdre tota la feina feta en tots aquests anys de posicionament del web als diversos cercadors. És per això que es va desenvolupar un mòdul que migrava tot el contingut històric del web, a més a més de les adreces indexades als cercadors per a permetre redireccions al nou format de les adreces. De la mateixa forma, es va tenir molta cura en la gestió del SEO de la pàgina per tal de mantenir, i millorar encara més, totes les metadades oferides per la web, així com la seva connexió amb les diverses xarxes socials que usa l’escola.

D’ençà de la sortida del nou web, l’ELISAVA ha pogut reconduir tota la comunicació de l’escola usant les noves eines disponibles al web. El departament usa intensivament la plataforma com a mitjà de comunicació amb tota la seva base d’alumnes, exalumnes i futurs estudiants. Des de la pròpia escola s’han mostrat molt satisfets amb la nova plataforma perquè els ofereix un munt de possibilitats editorials. De fet, d’ençà que es va publicar el nou web, s’han anat afegint funcionalitats per adaptar-se a les noves necessitats del departament.